Szállás Sárvár, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Vas megye » Sárvár  

Sárvárról röviden

Sárvár nyugat-dunántúli kisváros, amely a Vas megye földrajzi tengelyét képező Rába folyó két partján, a Gyöngyös - patak torkolatától délre fekszik.

Sárvár a történelem viharaiban sokszor volt a történelmi események középpontjában. Különösen érvényes ez a XVI-XVII. századra, amely megteremtette a Nádasdy család felemelkedését, gazdasági, politikai és kultúraápoló tevékenységének lehetőségét. Működésük színtere a Nádasdy-vár ma is a város szimbóluma, Nemzeti Kulturális Örökségünk része, 2011. decemberétől történelmi emlékhely.                                     
Napjainkban a Nádasdy–vár Művelődési Központ és Könyvtár mellett a Nádasdy Ferenc Múzeum működik falai között.

A XXI. század első évtizedében a település fejlődését alapvetően a gyógy - idegenforgalom fellendülése határozta meg. A kőolajkutatók 1961-ben az aranynál is értékesebb kincset leltek a föld méhében: a gyógyvizet, aminek hasznosítására Gyógy- és Wellnessfürdő épült, mely korszerű szolgáltatásokkal várja a gyógyulni és a pihenni vágyókat. Sárvár 2004–től tagja lett az Európai Királyi Fürdővárosok Szövetségének.

A közel 10 hektáros Arborétum helyén még a 18. század végén is mocsaras, nádas terület volt. Ennek az időnek az emlékét őrzik a park legidősebb fái, a 300 éves mocsári tölgyek. A 9 hektár vízfelületű Csónakázó-tó rendszer horgászási, csónakázási és télen korcsolyázási lehetőségével szolgálja a sárváriakat és vendégeiket.

A Kalandparkban egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méter magas mászófal, és egy íjászpálya várja az izgalomra vágyó és kihívást kereső vendégeket.

 

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben